Verheug u in de Here, dan zal Hij u geven wat u nodig hebt en waar u naar verlangt. Vertel alles wat u bezighoudt aan de Here en vertrouw Hem. Hij zal in alles voor u zorgen.
(Psalm 37:4‭-‬5 )

Als je deze tekst leest dan is het eigenlijk toch heel eenvoudig. Wees verblijd in God, vertel alles aan Hem wat je bezig houdt, en vertrouw Hem. Dan zal Hij in alles voor je zorgen, en geven wat je nodig hebt, en zelfs ook nog voorzien in waar jij naar verlangt!

Maar tegelijkertijd misschien voor jou ook wel een hele uitdaging?

Voel jij je eenzaam en onbegrepen? Of is je vertrouwen in mensen erg geschaad, en vind je het moeilijk om weer anderen te gaan vertrouwen? Regel je liever alles zelf en houd je graag zelf de controle in handen?

God wil graag dat je hem alles vertelt wat jou bezig houdt. Hij verlangt er naar om een intieme relatie met jou op te bouwen, zodat Hij weet wat er in je omgaat, en Hij in alles voor je kan zorgen.
Jij bent Zijn geliefde dochter, geliefde zoon. God, jouw Vader, heeft het beste met je voor ogen.

Als je dat steeds meer tot je laat doordringen, dan kan je niet anders dan je gaan verheugen in Hem. Ook al zijn je omstandigheden even niet zo rooskleurig. Haal je kracht uit die vreugde, dat je weet, God is met mij!
Hij zal voorzien in de nood die jij op dat moment hebt. Ook al zie je dat zelf nog niet, en weet je niet wat de oplossing of het antwoord is voor jouw situatie. Dank God ervoor dat Hij gaat voorzien! Hij zorgt altijd voor jou, dat heeft Hij beloofd!