Als gecertificeerd TotalBalance coach werk ik met de TotalBalance methodiek. Deze methode is een krachtig en verrijkend programma om in balans te komen met God, jezelf en je omgeving. Je geest, ziel en lichaam maken jou een uniek en compleet mens, en is in z’n geheel belangrijk! Als er in één van deze gebieden een disbalans is, zal dat effect hebben op je hele leven. Tijdens het traject richten we ons op drie delen: Het verleden, het heden en de toekomst. 

De TotalBalance methode is een mix van therapie en coaching op basis van pastoraat. 

Verleden | Wie was ik? | Persoonlijke historie

In deze fase gaan we samen aan de slag met je verleden. Door middel van gesprekken en creatieve therapie leer je om negatieve emoties uit het verleden te verwerken en patronen te doorbreken. 
Het uiteindelijke doel is om te leren van het verleden, zodat je in de toekomt betere keuzes kunt maken. 

Heden | Wie ben ik? | Persoonlijke analyse

Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent en hoe mooi, uniek en bijzonder God jou geschapen heeft. Een energieanalyse is één van de onderdelen van dit deeltraject. Hiermee ontdek je wat jou energie geeft, maar ook wat jou energie kost.
De liefdestalentest geeft je inkijk op welke manier jij je geliefd voelt. De persoonlijkheidstest, ‘de mini DISC’ is een goede weergave van hoe jij persoonlijk in elkaar steekt, wat jouw persoonlijkheidssterkten en jouw motiverende omstandigheden zijn. Door middel van het motivatieplan ontdek je wat jouw talenten en passies zijn, en hoe je die op de juiste manier kunt inzetten, zodat jij ten volle tot je recht kunt komen!

Toekomst | Wie word ik? | Persoonlijke planning

Aan de hand van een aantal vragen ga je op zoek naar de ideale balans in je leven. Met vijf leidende thema’s; Geloven, Groeien, Genieten, Gezond leven en Liefhebben, formuleer je meetbare doelen om jouw ideale, door God gegeven, leven te realiseren. Je leert om bewuste keuzes te maken, en je daarin te laten leiden door wat jou echt blij maakt. Dat levert je altijd winst op, zowel voor jou zelf, als voor je omgeving. 

Het persoonlijke coaching traject is een proces wat jij als persoon op je eigen manier mag doorlopen. De TotalBalance methode is een goede, gedegen leidraad, welke ik grotendeels volg. Ik bied je maatwerk op deze methode, zodat het precies bij jou past. Je werkt met een persoonlijk werkboek, waarmee je thuis ook aan de slag gaat, om jezelf steeds beter te leren kennen.
Je hoeft niet gelovig te zijn om een coaching traject te volgen, ik verwacht wel van je dat je openstaat voor ‘de zin van het leven’, waarbij we met wederzijds respect naar elkaar het traject kunnen volgen. 

Gemiddeld duurt een traject ongeveer 12 tot 15 gesprekken. Aan het begin van het traject, als we het verleden behandelen, is het goed om één keer per week af te spreken en duren de gesprekken anderhalf uur. Vanaf deel twee kan het één keer in de twee weken en later één keer in de drie of vier weken, waarbij de gesprekken van één uur zijn.

Mocht je geen behoefte hebben om het volledige traject te doorlopen, maar juist meer geïnteresseerd zijn in losse gesprekken, dan kan dat natuurlijk ook.

In mijn praktijkruimte kan er 1,5 meter afstand gehouden worden, conform de richtlijnen van het RIVM. Indien gewenst is het ook mogelijk om de coachingsgesprekken online te doen.